Brukertesting - ut av designbobla

Brukertesting

Brukertesting med ekte mennesker (ja, de finnes) får deg ut av designbobla og ut i den virkelige verden. Skummelt? Kanskje, men i antall a-ha opplevelser per minutt er det ingenting som slår brukertesting.

Hvorfor brukertesting?

Brukertest med reelle brukere gir deg verdifulle tilbakemeldinger på hva som fungerer - og det som ikke fungerer, noe som er gull verdt når du skal ta avgjørelser og prioritere.

  • Er løsningen vår enkel å bruke?
  • Får vi fram budskapet?
  • Har vi forstått brukernes behov?
  • Hva er brukerens overordnede inntrykk av oss?
  • Hvilke ord vil de bruke for å beskrive oss?

Brukertesting i et utviklingsprosjekt

Når du skal lage noe nytt, enten det er en nettside, nettbutikk eller app må du involvere brukere fra målgruppene tidlig i prosessen.

Brukertester gjennom hele utviklingen gjøre at utviklingstiden kuttes fordi "feil" avdekkes tidlig i prosessen. Jo tidligere, jo bedre.

Det beste er å teste live i en nettleser med en prototype av nettsiden,  Har du en frontend koder kan du gjøre endringer mellom testpersonene

Du kan også få til veldig mye med bare papir og blyant! Har du 3-4 ulike skisser kan du legge disse foran testbrukeren og få de til å "trykke" på ulike knapper på skissene for å illustrere hva de hadde gjort. Skisser koster veldig lite å utvikle, og du kan få kostnadseffektiv innsikt.

 

Cecilie Iversen Ystenes

Cecilie Iversen Ystenes

Les flere artikler fra Cecilie Iversen Ystenes.

Interaksjonsdesigner, digital rådgiver og prosjektleder i Frontkom. Opptatt av god brukeropplevelse, budskapet, troverdighet, tone, stil og synlighet. Trenger sol og gode relasjoner for å overleve.